Buszos kirándulások

Kis szigetkörút

A “Kis szigettúra” elnevezés, ne tévesszen meg senkit, a program bővelkedik látnivalókban! Ez a kirándulás, sokak számára felejthetetlen lesz, hiszen a sziget több oldalát megmutatjuk, kedves vendégeinket számára.

A program, sziget délnyugati részéről indul, ahol először a Los Gigantes sziklafalak mellett állunk meg. Az Atlanti-óceánból kiemelkedő a hatalmas sziklaóriások kialakulása, egykoron az óceánba történő “belezuhanásával” kezdődött.

A Teide északi lejtőjén haladva, megérkezzünk a lenyűgöző vulkáni fennsíkra, ahol a sokféle színben ragyogó vulkáni kőzeteket, különleges élményt nyújtanak.

A sziget a hegyről lefele haladva, az El Tanque-n keresztül haladunk tovább Garachico kilátójához. 1708-ban, egy hatalmas vulkánkitörés következtében szinte teljesen elpusztult falu. Utunk innen Icod de los Vinos vezet, ahol megnézzük a híres 3000 éves sárkányfát.

A kirándulás következő állomás La Orotava. Itt lehetőségünk lesz ellátogatni az Erkélyek Házába, mely a város egyik kiemelkedő nevezetessége. Sétánk után továbbmegyünk, és ebédünket a Pueblochico-ba fogyasztjuk el. Innen Puerto de la Cruzba utazunk, ahol megállunk egy rövid időre, mielőtt elindulnánk visszafelé a sziget déli része felé.

Úttközben hazafelé, teszünk egy rövid megállót Candellaria-ban, ahol megtekintjük a Fekete Madonna-szobrot.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel

Részvételi díj: 26 € / fő-től.

Kirándulás – La Gomera

Komp: Fred Olsen

Los Cristianos kikötőjéből indul kirándulásunk, ahol felszállunk a Fred Olsen kompra, majd egy rövid hajókázás után kikötünk San Sebastianban, La Gomera fővárosában. Utunk a Garajonay Nemzeti Parkba vezet, melyet az UNESCO a Világörökség részéve nyilvánított, s többek között a híres babérerdejéről ismert. Utunk közben megtekinthetjük az Asunsion templomot, megállunk fotózni a Mirador de las Caroneras kilátóban, ahonnan csodásan látszik Hermigua városka, illetve a völgy. La Palmitán keresztül, mely közvetlenül a Nemzeti Park mellett helyezkedik el, s megérkezünk a kicsi falvakba. Las Rosasba és Aguloba egy tipikus gomerai ebédre kerül sor, ahol az ízvilág mellett megismerhetjük az ősi kommunkáció egyik formáját, melyet a Kanári-szigeteki őslakosok használtak. Ez a „nyelv” az el silbo, mely valójában egy „füttynyelv”. Az étteremben a pincérek bemutatásában hallgathatjuk meg. Ha időnk engedi, s nyitva van, akkor ebéd után bemehetünk a Juego de Bolas néven ismert központba, ahol több hatalmas bemutató teremben foglalják nekünk össze fotókkal bemutatva mindazt, amit a Nemzeti Parkról, a szigetekről tudni érdemes. Ebéd után visszaindulunk, és San Sebastianba, ahol egy rövid szabadidő keretén belül megnézhetjük a híres Kolumbusz-házat, ahol Amerikába tartó útja során utoljára állt meg Kolumbusz Kristóf vizet felvenni. Az esti órákban érkezünk vissza Los Cristianosba, ahonnan busszal minden kedves utasunkat a szálláshelyéig viszünk.

 • a kirándulás ára TARTALMAZZA az étkezéseket, a komp árát
 • NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel

Részvételi díj: 62 € / fő-től.

 

Teide fél napos kirándulás Teide és Nemzeti Parkja

Kirándulásunk, 2370 méter magasságban, a Las Cañadas Nemzeti Parkba veszi kezdetét, ahonnan végigmegyünk egy fenyőerdőn keresztül egy megkövült lávafolyam mentén.

Buszos utunk alkalmával, megismerhetnek tipikus helyi településeket, többek között a legmagasabb spanyol lakott falun. Utunk végezetéül elérkezünk a vulkáni fennsíkra, ahol a csodálatos “holdbéli” táj látványa fogad minket.

Ezek után, meghódítjuk a csúcsot, a Mount Teide-t. A felvonóval, ami 3550 méter magasságig “repít”, valóban majdnem a csúcsig juthatunk.

A vulkán lábától megcsodálhatjuk az Unanca Völgyet, keresztülhaladunk a világ legnagyobb kráterén, a Chio–n, ami egyenesen Playa de las Americas gyönyörű partjaihoz vezet.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket, SEM a felvonó árát
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel

Részvételi díj: 24 € / fő-től.

Teide, Loro park

Egy kirándulás, melyben a család összes tagja megtalálja a számára kedvére valót. A Las Cañadas Nemzeti Parkban megnézzük a híres vulkánt, a Pico del Teide-t, melynek csúcsa egyben Spanyolország legmagasabb pontja is. Tovább folytatjuk utunkat lefelé, ahol lehetőségünk lesz arra, hogy megcsodáljuk a felhőkkel borított hegyoldalt. Ezt követően, megérkezünk az Orotava völgybe, és az északi part mentén eljutunk Puerto de la Cruz-ba, ahol a világ egyik legcsodálatosabb állat- és növénykertjébe érkezünk, a Loro Park-ba. A park világhírű növényeiről és az állat showk-ról. (papagáj, orca, delfin, fóka). A műsorok mellett, cápaalagút, pingvinárium és számtalan felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton
 • a Loro Park belépő BENNE VAN a kirándulás árában

Részvételi díj: 51 € / fő-től.

Teide és Puerto de la Cruz

Ez egy remek kirándulás, kacskaringós hegyi utakon, míg elérjük a Las Cañadas Nemzeti Parkot, benne a vulkánt a Pico del Teide-t. Tovább folytatjuk utunkat a hegy északi oldalán, ahol lehetőségünk lesz arra, hogy megcsodáljuk a felhőkkel borított hegyoldalt. Ha szerencsénk van, s az időjárás kedvez, akkor a felhőtenger felett megpillanthatjuk a szomszédos szigetek csúcsait is. Megérkezünk az Orotava völgybe, melyben megcsodálhatjuk a völgy egyedülálló növényvilágát. Utunk a part mentén Puerto de la Cruz-ba vezet, mely a sziget északi részének fővárosa. Bővelkedik látnivalókban, nem lesz nehéz eltölteni a rendelkezésre álló szabadidőt. Javasoljuk a Lago de Martinez, megtekintését és érdemes tenni egy nagy sétát a pálmafákkal övezett, fekete homokos Jardin Beach-en.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton

Részvételi díj: 29 € / fő-től.

Teide, Masca kirándulás

Közvetlen, a szálláshelyekről veszi fel a busz a kedves vendégeinket, ahonnan egyenesen Teide Nemzeti Parkja felé vesszük az irányt.
A Las Cañadas Nemzeti Parkba megérkezve elég idő biztosítunk arra, hogy megcsodáljuk a sziklaóriásokat, többek között az úgynevezett „Isten keze” sziklakompozíciót, mely a régi 1000 pezetást díszítette. Ez a kirándulás rövid ahhoz, hogy a Teide legmagasabb pontjához eljussunk, erre a „Félnapos Teide” kirándulásunkat javasoljuk.
A Nemzeti Parkban tett látogatásunkat követően, látogatást teszünk Garachico városába, ahol a kb. két órás tartózkodásunk alatt megtekintjük a város nevezetességeit, valamint megebédelünk. Betekintést nyerhetünk a tipikus kanári építészeti stílusba, a megkövült lávafolyamban kialakult medencékben. A városban sok jó étterem található, az idegenvezető készséggel áll majd kiránduló vendégeink rendelkezésére, hogy mindenki az ízlésének megfelelőt találja meg.
Következő állomásunk Masca, ahol kb. fél órát tartózkodunk. Masca egy kis hegyi falu, mely a sziklaóriások között helyezkedik el, s a sziget egyik legcsodálatosabb kilátása tárul elénk innen.
Masca után visszavisszük kedves vendégeinket a szálláshelyükre.
A kirándulás időtartama kb. 7-8 óra, melynek során fő megállóhelyünkön túl több látnivalónál is időzünk egy rövid ideig, ilyen pl. Vilaflor, mely a legmagasabban fekvő spanyol település és a 3000 éves sárkányfa, mely Icod de los Vinosban, a „bor városában” várja a látogatóit.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idegenvezetéssel

Részvételi díj: 31 € / fő-től.

Vásárlás Santa Cruzban és Taganana

Ez a félnapos kirándulás egy kellemes időtöltést kínál nekünk, a kikötőben elhelyezkedő fővárosban. Az árak a déli, turistákhoz igazított árak alatt vannak, így mindenképpen megéri végigsétálni a Santa Cruz-i „Váci utcán” a Calle de Castillo-n. A busz a Plaza España-n, Santa Cruz főterén áll meg, innen indul bevásárló-körutunk. Természetesen marad időnk arra is, hogy megcsodáljuk azon épületeket, nevezetességeket, melyek a főváros jelképévé váltak. Ilyen, a Sidney-i operaház mintájára épült Auditorium, melyet a híres építész, Santiago Calatraba tervezett. Megtekinthetjük még az El Cabildo épületét, a Candelaria szobrot, és a Természettudományi Múzeumot is.
Taganana Anaga Rural Park
Akik a délelőtti vásárlás, és városnézés után szeretnének egy kis kirándulást tenni a csodásan zöld Anaga hegységben, azok nem fognak csalódni. A Taganana falucskán keresztül bebarangolhatják az északi partszakasz egy részét.
A délelőtti városnézés után, ha még kedvük van egy kis túrázáshoz, azok folytathatják az utat Taganana felé, az Anaga Rural Parktól a Las Teresitas strandig.
Az Anaga-hegység az egyik természeti látványosságban leggazdagabb terület, az itt található babérerdő Tenerife egyik legfontosabb ökológiai kincse.

 • a kirándulás ára NEM tartalmazza az étkezéseket
 • a kirándulás NINCS magyar nyelvű idege nvezetéssel
 • a kirándulás minden héten szerdai napokon érhető el

Részvételi díj: 19 € / fő-től.

Az estleges kérdéseivel, forduljon szakértő kollégáinkhoz a “Kapcsolatok” menüpontban megtalálható elérhetőségeinken.

 

 

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.