Cégalapítás

Magyar vállalkozók mindennemű korlátozás nélkül az adott tagország által szabályozott feltételekkel indíthatnak vállalkozást az EU tagországaiban. A vállalkozásokra vonatkozó letelepedési jog szabadságának biztosítása érdekében a tagállamoknak lehetővé kell tenniük, hogy azok a gazdasági társaságok, amelyek valamely tagállam rendelkezései szerint alapítottak, és amelyek alapszabály szerinti székhelye az Unión belül van, szabadon végezzenek gazdasági tevékenységet bármely tagállamban.

Legelterjedtebb vállalkozási formák

Egyéni vállalkozás (Empresa Individual)

Ez a vállalkozás megfelel a magyar egyéni vállalkozó fogalmának. Az egyszemélyes vállalkozásban a tulajdonos felelőssége korlátlan.

Magánvállalkozói 250- Euró-tól

Korlátolt felelősségű társaság: (Sociedad de Responsabilidad Limitada – S.L.)

A leggyakrabban alkalmazott társasági forma a korlátolt felelősségű társaság. Előnye, hogy már viszonylag alacsony tőkével, 3000 Euróval elindítható, és a tagok felelőssége a betét összegéig korlátozott. A minimális alaptőkét (3005,06 Euró) teljes egészében az alapításkor kell befizetni.

A társaságnak lehet egy (természetes vagy jogi személy) vagy több tagja is.

Vállaljuk SL alapítását 1.200- Euró-tól

Részvénytársaság: (Sociedad Anonima – S.A.)

Részvénytársaságot Spanyolországban magán- és jogi személyek is alapíthatnak. Az alapításhoz szükséges minimális részvénytőke-szükséglet 60.101,21 Euró. Alapításkor a részvények névértékének legalább 25%-át kell befizetni.

A részvényekért jegyzés után lehet fizetni, melynek feltételeiről és módjáról szintén az alapító okirat rendelkezik. Minden részvényes csak a saját részvénye névértékéig felel. Kivételt ez alól az egyszemélyes részvénytársaság képez, ahol a részvényes felelőssége korlátlan.

Részvénytársaság egy vagy több részvényessel alakulhat. Egy részvényes esetén, a vállalat nevének tartalmaznia kell az “egyszemélyes részvénytársaság” (sociedad unipersonal) elnevezést.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ingyenes árajánlatot!

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.