Ügyintézés

Beutazás / Tartózkodás / Letelepedés

Az EU és az EGT tagállamok állampolgárainak érvényes útlevéllel, illetve személyazonosságot igazoló dokumentummal joga van bármely más EU tagállam területére lépni.

Egy uniós polgár beutazását megtagadni, csak közegészségügyi, közbiztonsági okokra hivatkozva lehet.

Tartózkodás

A 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében az uniós polgárok három hónapig engedély nélkül tartózkodhatnak az EU más tagállamaiban.

A három hónapon túli tartózkodása esetén azonban Spanyolország bejelentési kötelezettséget követelhetnek meg. Tartózkodási engedély ekkor sem kell, a bejelentésről az illetékes hatóságok igazolást állítanak ki.

A Spanyolországba érkezést követően, ha a magyar állampolgár kint tartózkodása meghaladja a 90 napot bejelentési kötelezettsége van. Egyrészről NIE számot kell igényelnie, (Número de identificación de Extranjeros / Foreigners’ identification number) másrészről lakcím bejelentkezést (Empadronamiento) kell tennie a lakhely szerinti Önkormányzatnál A regisztrációhoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány mellett, a kötelező eljárási díj befizetése szükséges.

NIE-számra akkor is szükség van, ha a külföldi állampolgár a spanyol állammal bármilyen gazdasági vagy egyéb hivatalos kapcsolatba szeretne kerülni.
NIE szám, Rezidencia TB Jogosítvány

Cégünk vállalja Tenerife Szigetén NIE. szám, illetve Rezidencia státusz kiváltását soron kívüli ügyintézéssel.

Társadalom biztosítási regisztráció ügyintézését, illetve Tb szám kiváltását.

Magyar vagy más EU-s országból származó jogosítvány honosítását.

Ügyintézési árainkról érdeklődjön telefonon vagy írásban.

Bankszámlanyitás

Cégünk segítséget nyújt bármilyen bankszámlanyitással kapcsolatosan.

Fordítás, Tolmácsolás

Cégünk vállalja fordítások, illetve hitelesített fordítások elkészítését, valamint tolmácsolást Tenerife, illetve egész Spanyolország területén.

Gépjárműhonosítás

Hat hónapot meghaladó tartózkodás esetén személygépkocsiját a magyarországi forgalomból ki kell vonnia, s a Közlekedésrendészeti Hivatalnál gondoskodnia kell spanyolországi forgalomba helyezéséről

Cégünk vállalja gépjárművekkel kapcsolatos teljes ügyintézését. (Biztosítás, Regisztráció, Vizsgáztatás, stb.)

 

 

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.