Új Élet Tenerifén

Miért a Kanári-Szigetek?

miért a kanári

Erre csak az nem tudja a választ, aki még nem járt itt. Nézzük sorjában. Az éves napsütéses napok száma körülbelül 330 nap, ritkán van 30 foknál melegebb, de sosincs 17-20 foknál hidegebb. Az óceánban egész évben lehet fürdeni, a helyiek kedvesek, vidámak, szeretik a külföldieket. Hazánkhoz viszonylag közel van, (5 órányi repülő út) és szinte mindig van közvetlen repülő járat. És végül, de nem utolsó sorban az árak a 7 % adónak köszönhetően nagyon alacsonyak. Európában nem nagyon lehetne még egy olyan helyet említeni, ahol sosincs tél.

miért a kanári labdás

A Szigeteket az év minden napjában látogatják a turisták. Az angolok, németek, svédeken kívül, sok magyar is ide menekül a hosszú, hideg és sötét tél elől. Tavasztól őszig fiatalok és idősebbek egyaránt választják pihenőül ezt a gyönyörű helyet. A szigeteken a világ legszebb és legnevesebb szállodaláncai képviseltetik magukat, de ugyanez igaz a világcégekre is. Érdekes, hogy az ingatlanokban, szállodákban igazából sem hűtésre, sem fűtésre nem lenne szükség, de mégis a legtöbb helyen van légkondicionáló, mely igény esetén mindkét funkciót ellátja. A jó idő, még nem elegendő ok arra, hogy az emberek ide utazzanak, sok esetben ide költözzenek. Mivel Tenerife jelentős árbevétele a turizmusból származik, ezért évtizedek óta a sziget fejlődése töretlen. A világ minden tájáról ideérkező turisták elégedettségéhez, alap követelmény volt a minőségi termékek és szolgáltatások bevezetése. Az alacsony általános forgalmi adón kívül, hellyel-közzel nevezhetjük vámszabad területnek is a szigetet. A szeszesital és dohányáru a hazai árakhoz képest a 2/3-ába kerül, míg 1 liter üzemanyag nincs 1 Euró. Az élelmiszerárak üzlettől függően, de szintén alacsonyabbak. A befektetői kedv, a kedvező ingatlanárak miatt szintén segíti a gazdaságot.

Az Európában egyedülálló klíma, a kiemelkedő infrastruktúra, a jó egészségügyi ellátás, tiszta levegő, magas minőségű élelmiszerek, jó közbiztonság, remek alap egy gondtalan életstílushoz. Ezek mellé társulnak szórakozási és sportolási lehetőségek egy csodálatos környezetben, ahol a gyerekeket jó iskolák, míg a felnőtteket páratlan munka és vállalkozási lehetőségek várják. Mindezek alapját az a több mint 5 500 000 turista biztosítja, aki évente garantáltan a szigetre látogat.

gyümölcsök a boltban

Fontos szempontnak említik az összehasonlítások, hogy az iskolák és az egészségügyi ellátás többek szerint, jobb itt, mint Nagy-Britanniában, és nem is lehet összehasonlítani az itteni számtalan lehetőséget sem. Itt az esős szeles őszi napokat, és a sötét téli estéket mindenki elfelejtheti, helyette egy irigylésre méltó minőségi életet élhet. Ennek egyik fő adottsága a kristálytiszta levegő, melynek széndioxid tartalma fele-harmada az európai átlagnak, köszönhetően a tenger, és a közeli hegyek okozta állandó kellemes légmozgásnak. Itt kedvünkre alkalmazhatjuk a mediterrán diétát, amely sok friss termék – zöldség, gyümölcs, olíva olaj és bogyó mellett rendkívül széles választékot biztosít halakból, rákokból, kalamáriból és sok egyéb tenger gyümölcseiből, amit az elengedhetetlen híres spanyol borok gazdag kínálata egészít ki.

golf

 

A vízi sportok összes elképzelhető változata mellett, remek horgász helyek találhatók, és a könnyű búvárkodás a kezdőtől a profi szintig művelhető. A világszínvonalú és télen is használható golfpályák száma negyven felett van, és további harminc épül. Rendkívüli terepek állnak a túrázás, hegymászás, a mountainbike, a tenisz és a lovaglás szerelmeseinek rendelkezésére

Árak Tenerifén

Tenerifén az élelmiszerek minőségibbek, valamint a dohányáru és a szeszes ital olcsóbb mint Magyarországon. Részletes élelmiszerárlistát a Classik és Prémium tájékoztató csomagjainkból kaphat. Néhány ismertebb áruházlánc.

lidl

mercadona

alcampo

 

Szállás árak

Nem mindegy, hogy valaki hosszú, vagy rövid távra bérel ingatlant a szigeten. Ha valaki, csak néhány hétre érkezik, más árakat talál, mint aki hosszabb távban gondolkozik. A legnépszerűbbek a 2-3 fős apartmanok, vagy 2 fős szállodai szobák. Ha valaki hosszabb távban (3-6 hónap), akár letelepedésben gondolkozik, érdemesebb jól felszerelt 50-60 nm-es, teljesen berendezett, műszakilag felszerelt (TV. hűtő, mosógép, szárítógép stb.) apartmant, vagy lakást bérelni. A drágább bérleményekhez, közös medence is tartozik.

Dolgozni Tenerifén

Tenerife remek lehetőségeket kínál a turizmusban, a vendéglátásban és a kereskedelemben dolgozók számára. A több száz szálloda és szórakozóhely a világ minden tájáról vonzza a turistákat, melyek száma közel 5,5 millió évente. A városok szinte bármelyikében megtalálhatók a kis üzletek mellett a világ legdrágább luxus márkái és áruházláncai. Aki munkát szeretne vállalni, szívesen segítjük tanácsokkal, de az idegen nyelv valamilyen szintű ismerete, pl. angol, orosz, spanyol a kereskedelemben, vendéglátásban elengedhetetlen. Sokan találnak állást luxus hajókon, melyek évszaktól függően közlekednek a Kanári- Szigetek, Európa Amerika és a Karib térség között. Ha további tanácsra lenne szüksége, írjon vagy hívjon bennünket, de addig is néhány fontos információ. Bővebb információt a “Mit kell tennem” menüpontban talál.

Munkavállalás Tenerifén

Amennyiben úgy dönt, hogy tartósan Spanyolországban (Kanári-Szigeteken) szeretne élni és munkát kíván vállalni, Ön munkavállalási engedély nélkül szabadon dolgozhat az országban, de a spanyol adóhivatalnál, NIE adóazonosító-számot kell igényelnie. A munkavállalás részleteiről a Munkavállalás Tenerifén menüpontban tájékozódhat.

Beutazás / Tartózkodás / Letelepedés

Az EU és az EGT tagállamok állampolgárainak érvényes útlevéllel, illetve személyazonosságot igazoló dokumentummal joga van bármely más EU tagállam területére lépni.

Egy uniós polgár beutazását megtagadni, csak közegészségügyi, közbiztonsági okokra hivatkozva lehet.

Tartózkodás

A 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében az uniós polgárok három hónapig engedély nélkül tartózkodhatnak az EU más tagállamaiban.

A három hónapon túli tartózkodás esetén azonban Spanyolország bejelentési kötelezettséget követelhet meg. Tartózkodási engedély ekkor sem kell, a bejelentésről az illetékes hatóságok igazolást állítanak ki.

A Spanyolországba érkezést követően, ha a magyar állampolgár kint tartózkodása meghaladja a 90 napot, bejelentési kötelezettsége van. Egyrészről NIE számot kell igényelnie, (Número de identificación de Extranjeros / Foreigners’ identification number) másrészről lakcím bejelentkezést (Empadronamiento) kell tennie a lakhely szerinti Önkormányzatnál A regisztrációhoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány mellett, a kötelező eljárási díj befizetése szükséges.

NIE-számra akkor is szükség van, ha a külföldi állampolgár a spanyol állammal bármilyen gazdasági vagy egyéb hivatalos kapcsolatba szeretne kerülni.

NIE szám, Rezidencia TB Jogosítvány

Cégünk vállalja Tenerife-Szigetén NIE. szám, illetve Rezidencia státusz kiváltását soron kívüli ügyintézéssel.

Társadalombiztosítási regisztráció ügyintézését, illetve Tb szám kiváltását.

Magyar vagy más EU-s országból származó jogosítvány honosítását.

Ügyintézési árainkról érdeklődjön telefonon vagy írásban.

Bankszámlanyitás

Cégünk segítséget nyújt bármilyen bankszámlanyitással kapcsolatosan.

bank2bank3

 

 

 

 

Fordítás, Tolmácsolás

Cégünk vállalja fordítások, illetve hitelesített fordítások elkészítését, valamint tolmácsolást Tenerife, illetve egész Spanyolország területén.

Gépjárműhonosítás

Hat hónapot meghaladó tartózkodás esetén személygépkocsiját a magyarországi forgalomból ki kell vonnia, s a Közlekedésrendészeti Hivatalnál gondoskodnia kell spanyolországi forgalomba helyezéséről

Cégünk vállalja gépjárművekkel kapcsolatos teljes ügyintézését. (Biztosítás, Regisztráció, Vizsgáztatás, stb.)

Vállalkozás, Cégalapítás Tenerifén

Sokan döntenek a saját vállalkozás mellett, hiszen az EU csatlakozás óta ennek semmi akadálya. A cégalapítás viszonylag egyszerű, és nem olyan költséges. Itt is több társasági forma közül választhatunk, az egyéni vállalkozástól egészen a társas vállalkozásokig. Egy picit bonyolultabb a hazaihoz képest annyiból, hogy a választott tevékenységi körök, a bejelentett tagok száma jelentősen befolyásolhatja a havi kötelező kiadásainkat. Az adók viszont alacsonyabbak, (7% áfa), viszont az adófizetést nem árt komolyan venni. Bővebb információt, a “Kapcsolatok” és “Cégalapítás” menüpontban talál.

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.