Magyar nyelvű programok

Exkluzív, nagy szigettúra Tenerifén

Egy napos szigettúra magyar nyelvű idegenvezetéssel!

Az egy napos szigettúra alatt megmutatjuk Önöknek, Tenerife déli, északnyugati és középső részeit. Idegenvezetőink segítségével, magyar nyelven az egész napos kirándulás időtartama alatt megismerhetik Tenerife, és a Kanári-szigetcsoport múltját és jelenét.
Az első megálló Los Gigantes, mely méltán híres hatalmas sziklafalairól.

losgigantes1

Ezt követően el látogatunk El Tanque nevű helyre, a helyi kávét mekkájába. Itt lehetőség nyílik egy kis felfrissülésre, és érdemes megkóstolni a viagra natural nevű jellegzetes alkoholos italt. Akinek kedve támad, itt felpattanhat egy teve hátára is. Következő megálló Garachico, ahol gyönyörű panoráma fogadja az ide látogatókat. Sokan hallottak már, az ezeréves sárkányfáról , melyet Icod de los Vinosba találhatunk. Természetesen ide is ellátogatunk, és ha már itt járunk, megmutatjuk Önöknek a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüstoltár is található. Itt helyi bor kóstoló színesíti a programot, és likőröket, valamint a finom sajtokat is érdemes megkóstolni.
Icod de los Vinos-t elhagyva, megérkezünk, Puerto de La Cruz-ba, ahol nagyon ízletes és bőséges, tipikus kanári ebédel várják már Önöket. Ez az étterem Puerto de la Cruz és Orotava határán lévő állat és növénykerten belül található.
Következő állomásunk, Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja, a Las Cañadas. Fantasztikus látványt nyújt, a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teide.

teide

A déli lejtőn haladva, mielőtt vissza térnénk kiindulási pontunkra, Playa De Las Americasba, még néhány ponton megállunk, hogy gyönyörködhessenek a tájban.
Javasolt ruházat, dzseki, pulóver, évszaktól függetlenül. A magas szintkülönbségek és a sziget északi és déli része közötti hőmérséklet különbség, illetve a változatos éghajlat, percenként megváltoztathatja hőérzetünket.
Kényelmes cipő, öltözék viselete ajánlott.

A program ára, tartalmazza a magyar nyelvű idegenvezetést, az ételeket, italokat, kóstolókat, és az esetleges belépők árát is.

  • Minden vasárnap
  • Indulás: 8.30 és 9 óra között
  • Érkezés: 18 óra körül

Ára: 66€ (felnőtt) / 33€ (2-12 éves gyermek)

Exkluzív, nagy szigettúra La Gomerán

Ha Önök többre vágynak, szívesen kimozdulnának a szigetről, próbálják ki az egyik legnépszerűbb programunkat, a nagy szigettúrát La Gomerán!

Kolombusz szigetének megtekintése, még a nagy utazókat is ámulatba ejti, ha teheti, ne hagyja ki ezt a kirándulást.

La Gomera természeti kincsei egyedülállóak és lenyűgözőek. A sziget megközelítése és a visszaút is, a Fred Olsen társaság vadonatúj óriási expressz kompjaival történik. A kevesebb mint 40 perces hajóút, nem kimerítő, és bárki számára ajánlott.

A szigetre megérkezve, a vulkáni hegyoldalt gazdagon borító zöld növényzet, és az erózió által megformázott, cukorsüveghez hasonlító vulkánkürtök, sokaknak sehol nem látott természetközeli élményt nyújtanak. (Roque de Agando, Ojilla Zarzita). Kirándulásunkat az UNESCO által 1986-ban a világörökség részének nyilvánított Garajonay Nemzeti Parkba folytatjuk. Itt található, a világ legnagyobb babér- és hangaerdője, melyet a Laguna Grande tisztáson lehet megtekinteni. Ezen a helyen, a gyerekeket játszótér is várja.

Az ebédre, Las Rosas panorámás éttermében kerül sor, ahol egy kis meglepetés program várja Önöket. Egy rövid bemutató alkalmával megismerhetik, a világon legmesszebbre elhallatszódó kommunikációs eszközt, az “el silbo” füttynyelvet.

Az ebéd végeztével, megtekintünk egy igazi banánültetvényt, amelyen papaya- és mangófák is vannak. (Agulon át Hermiguába)

A nap végéhez közeledve, San Sebastiánban, a sziget fővárosában érkezünk, ahol lesz egy kis szabadidő. Itt megtekinthetik a Kanári-szigetek legrégebbi építményét, az Őrgróf-tornyot, és a csodaszép Asunción (Mennybemenetel) templomot a fő utcán. Kolumbusz kútját a volt Vámház belső udvarán, a Fő téren találják, amelyből Kolumbusz 1492-ben vizet merített, és ezt magával vitte Amerikába is, ezzel keresztelte meg a új világot.

A túra ára tartalmazza a légkondicionált buszt, a magyar nyelvű idegenvezetőt, a kompjegy árát oda-vissza, valamint a háromfogásos ebédet itallal és kávéval együtt.

Dzsekit, pulóvert még nyáron is érdemes hozni, a hajón, valamint a nemzeti parkban hűvös lehet, ide is kényelmes cipő és öltözék viselése ajánlott.

Ára: 72 € -tól (felnőtt) / 58 € – tól (gyermek)

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.