Horgásztúrák

Cápa, Makréla, Marlin horgásztúra

Keveseknek adatik meg, hogy az Atlanti óceán azúrkék vizein hajózva próbálják ki horgász szerencséjüket. Aki Tenerifén jár és van rá lehetőség, szánjon néhány órát egy horgásztúrára. Nem kell nagy horgásznak lennie ahhoz, hogy akár egy óriás tengeri hal akadjon a horgára. Jól képzett személyzet, kellő helyismerettel kormányozza a hajót, a halaktól hemzsegő helyekre, biztosítva a fogás okozta sikerélményt. A kis hajó mindennel felszerelt, legyen az halfogási, kényelmi vagy hajózás biztonsági eszköz. Mindent megmutatnak, a keze alá dolgoznak, izgulnak, és Önnel együtt örülnek a kapásnak. A kaland ideje alatt étellel, itallal kínálnak, és a végén a zsákmányt is megtarthatja a horgász.

5

horgasztura1horgasztura2.jpg3

horgasztura4Angel-Shark

Találjon jó hajót, legyenek jó kísérői, legyen szerencsés, gyakran görbüljön botja!

Partról is lehet?

Ha nem hajóról, hanem partról szeretne horgászni, csak egy teleszkópos botra, orsóra, zsinórra, és csalira lesz szüksége. Persze kell még néhány 1-2 dkg-os csúszó ólom és néhány közepes méretű horog, de egy rutinos horgásznak ez akad akár a farzsebében is. Tengeri csalit akár magunk is készíthetünk, a szupermarket hal részlegén pedig találunk kagylót, rákot, szardíniát, tintahalat, melyek ideálisak csalinak. Bedob, süllyeszt, kihúz. Többnyire a hullámoktól védett vizeken érdemes próbálkozni, ezek többnyire a kikötők belső vizei. Hullámtörő gátakon, tengerparti sziklákon azon kívül, hogy balesetveszélyes, nem is nagyon érdemes horgászni. Horgászni csak éjjel érdemes, mert nappal a nyüzsgő élet elriasztja a halakat. Estére meleg ruha, lámpa, és lehetőleg telefon legyen mindenkinél. Célszerű akár egyedül akár mással megyünk, jelezni „kiruccanásunk” helyét és hazaérkezésünk várható idejét a szálloda portán. Kérhetjük, ha bizonyos időpontig nem érünk vissza, kerestessenek. Ha jól vagyunk, de nem fogunk visszaérni a jelzett időpontra, tájékoztassuk időben a szállodát, mert a kerestetés pénzünkbe kerülhet. Parti horgászásra alkalmas helyek Playa El Médano vagy Playa Del Duque. Horgászengedélyek, és további információk végett, keressen bennünket.

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.