Karnevál 2019

 

Karnevál 2019

2019. Február 24. – Március 10. Karnevál Tenerife 2019 fő programokTenerife karnevál 2015

Tenerife karnevál 2019 (Az információk egyenlőre tájékoztató jellegűek !) 

https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=https://www.guidetocanaryislands.com/tenerife-carnival-2019/&prev=search
Minden nap gyermekkarnevál programokkal.

NAPPALI KARNEVÁL

Napközbeni zenés, táncos program, élőműsoros előadásokkal a városban különböző pontokon. Minden korosztály együtt ünnepel, a családok együtt táncolnak, szórakoznak a legkisebbtől a legnagyobbig. Évente többezer ember gyűlik össze az utcákon, hogy együtt ünnepeljenek.

TENERIFE KARNEVÁL

A második legnagyobb Karnevál a világon, melyet minden városban, falucskában megünnepelnek Tenerifén. A legkülönlegesebb karnevál a fővárosban Santa Cruz de Tenerifén és az északi rész gyöngyszemének is nevezett Puerto de la Cruzban kerül megrendezésre.

A Santa Cruzban rendezett karnevál tulajdonképpen a sziget karneválja, hiszen ide a sziget szinte minden lakója, s persze a szigeten nyaraló turisták számottevő része is ellátogat. Nagyon aprólékosan megtervezett rendezvénysorozatok, különleges műsorok, fieszták kerülnek megrendezésre minden közigazgatási régió által.

A Karnevált az utcán ünneplik. A Plaza de España-t, Santa Cruz főterét gyönyörűen feldíszítik, és különböző nagyrészt vásári portékákat árusító pavilonokat állítanak fel ideiglenesen a főtéren, melyek mindegyikéből a pergő ritmusú latin zene szól, ezzel is biztosítva a fantasztikus karneváli hangulatot. Amikor megválasztják a Karnevál királynőjét, udvarhölgyét és a junior királynőt, akkor ezt egy hatalmas parádéval ünneplik meg, majd bejelentik a Karnevál kezdetét.

Az ezt követő héten egymást érik a változatos versenyek, rendezvények, melyeket azon, zenés, táncos csoportok, különböző intézmények, tánciskolák produkciói alkotnak, melyek kimondottan az adott év karneváli témájának megfelelő műsorral készültek. Láthatjuk még a “murgák”, vagy veterán autók felvonulását is. A Karneváli rendezvénysorozat a Karnevál keddjén éri el a csúcspontját, amikor megrendezik a nagy felvonulást.

A szardínia eltemetése egy másik szertartás, amit minden már említett helyen bemutatnak, bár a Los Realejos-i, La Orotava-i és Puerto de la Cruz-i “temetést” tartják a legjobbnak. A szardínia rongyokból és ruhákból készül. Santa Cruz-ban egy tutajon úszó hatalmas trónon ülő szardíniát cipelnek végig az utcákon, gyászoló tömeg és könnyárban úszó, sápítozó terhes férfiak és özvegyek kíséretében. Az ünnepség a “Piñata Chica”-val, műsorokkal, utcabállal, felvonulással és rendezvényekkel ér véget, a karneváli kedd utáni szombaton és vasárnap.

 

Kérdése van?

Amennyiben a fenti tevékenységeink valamelyike felkeltette az érdeklődését és azok bármelyikével kapcsolatban kérdése lenne, keressen bennünket.
Kérdéseit felteheti írásban, telefonon, de szívesen találkozunk Önnel személyesen is. A tájékoztatás minden esetben DÍJMENTES!

Jelentkezéshez kattintson ide »

Kapcsolat

Magyarországi kirendeltségünk, a hét minden napján 10-18 óra között várja kérdéseiket a 06305042672-es normál díjas telefonszámon, és a tenerifego@gmail.com e-mail címen.